Українці з усіх сил намагаються отримати субсидії і вигадують в деяких окремих випадках, як їм обійти закон. Правда, це не завжди вдається, і брехунів ловлять на гарячому - іноді за неправдиві дані, які українець вказав під час призначення йому субсидії, можуть не тільки позбавити виплати, але і в судовому порядку змусити повернути виплату державі.

Ми розглянемо декілька випадків, в яких українців хотіли позбавити або позбавляли субсидій з тих чи інших причин.

У Тернопільській області одну жінку збиралися позбавити субсидії. В управлінні соцзахисту райдержадміністрації міста Бучач встановили той факт, що жінка не вказала в декларації 2 машини, власниками яких є члени її сім'ї. Це ВАЗ 1979 і 1989 років випуску. Протягом 10 місяців вона повинна була повернути 33,5 тисячі гривень. Однак, суд став на бік жінки і не позбавив її субсидії. Вона розповіла, що не знала про старі "жигулі" чоловіка - той про нього їй не розповідав. А другу машину їй порекомендували не вписувати в управлінні соцзахисту.

Субсидіанти

В Охтирці, Сумська область, трапилася схожа ситуація. Управління соцзахисту хоче змусити повернути чоловіка 10 тисяч гривень державі. Він не написав у декларації, що у нього є авто CHERY TIGGO 2016 року випуску. У 2018 чоловік оформив субсидію, коли машині не було і двох років. Якщо автомобілю менше ніж 5 років, то з субсидіанта пільгу знімають. Чоловік відмовився повертати гроші і програв суд.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Жінка з Чернігова не вказала в декларації власного чоловіка. Управління соцзахисту звернулося до суду, щоб змусити повернути жінку 5200 гривень нарахованих субсидій. Суд схвалив позов, жінку примусили повернути гроші.

Житель Львова потрапив в іншу ситуацію. Протягом чималої кількості часу він намагався покарати Личаківський відділ соцзахисту за те, що той 3 місяці не виплачував йому субсидію - сума заборгованості була 2000 гривень, які потім повернули. Чоловікові просто перевіряли дані, у зв'язку зі змінами в законодавстві, тому виплати затягнули. Але львів'янин не залишив цю справу і вирішив подати в суд. Він вимагав 230 тисяч гривень компенсації, але суд йому відмовив.

оформлення субсидій

В Бахмуті, Донецька область, чоловікові перестали нараховувати субсидію, коли дізналися, що він заборгував за комуналку 11 тисяч гривень. Рік йому не платили субсидію після того, як запропонували або сплатити борг, або реструктуризувати його. Але суд став на бік чоловіка - субсидію йому повернули.

Інша ситуація сталася з жінкою в Херсоні, їй 3 місяці не платили субсидію. Жінка доглядала за своєю літньою матір'ю, інвалідом 1 групи. Жили жінки на пенсію і допомогу. Управління соцзахисту з незрозумілих причин прийшло до висновку, що жінка не платила ЄСВ протягом 3 місяців, тому їй відмовили у субсидії. Як виявилося вже в суді, Пенсійний фонд допусти помилку і відправив неправильні відомості. Суд був на користь жінки.

Один з переселенців, який проживає у Дніпровському районі Києва, повинен повернути державі, згідно з позовом, 14 тисяч гривень, оскільки подав неправдоподібні відомості. Гроші йому виплачували на оренду житла і комуналку, а потім з'ясувалося, що у нього житло поза зоною окупації. Справа перебуває в суді.

оформлення субсидій

У Вінницькій області сталася ситуація, де каменем спотикання стала релігія. 66-річна жителька звернулася до суду з позовом на управління соцзахисту, яке відмовило їй субсидії. У жінки не було ІПН - вона не стала його отримувати згідно з її релігійними переконаннями, вона парафіянка УПЦ. У 2007 році в її паспорті міграційна служба поставила відмітку, що вона може здійснювати платежі без коду. Але у 2011 році таку позначку визнали недійсною. Доходи жінки ніяк не можна було перевірити, тому в субсидії їй відмовили. Окружний суд жінка програла, але потім виграла Вінницький апеляційний адміністративний суд. У даний момент справа дійшла до Касаційного суду ВС, оскільки місцева влада з рішенням не погодилися.

Нагадаємо, раніше надбавки до пенсій: українцям пояснили, кому чекати підвищення виплат.

Також Знай.uа писав, що в Україні відновили формулу оплати за комуналку: скільки доведеться викласти вже у 2020 році.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про субсидії по-новому: українців чекають серйозні зміни, гроші дадуть не всім.