Іспанія - країна, яка вирощує найбільше гарбузів у Європі. Так, іспанці помітили поступове падіння врожайності гарбузів. І пов6язують таку ситуацію із зменшенням популяції комах-запилювачів. Про це повідомляє FreshPlaza. Відтепер улюблене свято мільйонів опинилось під загрозою. Адже може зникнути важливий атрибут демонічного свята.

Координар організацій фермерів та тваринництва в іспанському регіоні Кастилія-Леон попередив, що багатьох фермерів у автономному регіоні, можуть спіткати зменшення врожайності гарбузів через відсутність запилення.

Гарбуз на Хелловін

Один із виробників, Феліпе Пас Родрігес постраждав через поганий урожай. Фермер вияснив, що його 20-гектарне гарбузове господарство з кожним роком отримувало менший урожай, а два останніх сезони він фактично зменшився удвічі. Феліпе зафіксував, рій бджіл, що нависає над жовтими квітками гарбуза, з кожним разом стає меншим. А одного дня вони не перестали прибувати.

Гарбузи

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"В останні роки спостерігається значне скорочення популяції комах-запилювачів; тривожна проблема, оскільки 70% основних іспанських культур залежать від них. Насправді гарбуз сильно покладається на них", - відзначили в міжнародній природоохоронній організації Greenpeace.

Нагадаємо, з гарбузами в лапках: як щасливі звірятка святкують Хелловін в зоопарку Києва.

Раніше Знай.ua повідомляв, відомий супермаркет налякав покупців перед Хеллоуїном.

Також Знай.ua писав, найяскравіші і сексуальні костюми світових знаменитостей на Хеллоуїн.