В Україні заборонено палити у публічних місцях, однак цю заборону продовжують масово порушувати. Опубліковано список громадських місць, де найчастіше можна побачити порушників.

Про це повідомила прес-служба Патрульної поліції Київської області на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Понад 1000 порушників за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях притягнули до відповідальності патрульні Київщини. З початку року охоронці порядку склали 1079 адміністративних матеріалів за ст. 175–1 (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) КУпАП", - йдеться в повідомленні.

Перше місце в списку зайняли ліфти. Далі відзначили приміщення і територію навчальних закладів. Третій пункт - під'їзди житлових будинків. На четвертому позначили підземні переходи. А останнє п'яте місце зайняли зупинки транспортних засобів.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Крім того, правоохоронці нагадали, що куріння тютюнових виробів у заборонених місцях передбачає відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 170 гривень. Про це свідчить стаття 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Винятком є тільки спеціально відведені для цього зони.

Нагадаємо, хмари вуглекислого газу: як самому перевірити рівень забруднення повітря в будь-якому куточку міста.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці отримають "подвійний безвіз": куди зможемо літати за спрощеною процедурою.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.