У Верховній Раді готові затвердити нову формулу щодо розмитнення авто на єврономерах. До парламенту депутати вже подали законопроект №2342.

Документом хочуть внести зміни в Податковий кодекс. Так, податок за легалізацію машин на єврономерах становитиме у цілому близько 35% від вартості транспортного засобу.

Так, українським громадянам, власникам автомобілів на єврономерах, запропонують розмитнити авто за існуючою формулою, але без урахування коефіцієнта року випуску транспорту, що в першу чергу вигідно саме власникам старих моделей.

"Це буде формула закону №2611 (існуюча формула – ред.), але без коефіцієнта віку. Плюс ПДВ і мито. Це вийде приблизно 35%... Наприклад, якщо його затвердять, то за авто вартістю €1000 до бюджету потрібно буде сплатити приблизно €350", – сказав у відеозверненні один з представників "АвтоЄвроСили" Іван Казачук.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

На сайті парламенту поки що не готові представити текст законопроекту на сайті парламенту.

"Це не буде дуже швидко (поява тексту – ред.), оскільки є Бюджетний кодекс, є законодавство України, яке передбачає певні терміни, так як у нас буде змінено саме порядок надходжень від акцизів. Тому, як на мене, краще, щоб ці акцизи вступили в силу в другій половині 2020 року", – зазначив ініціатор законопроекту Олексій Ковальов.

Нагадаємо, кого серед "евробляхеров" почнуть штрафувати.

Як повідомляв Знай. ua, як отримати електронні водійські права.

Також Знай. ua писав, що "евробляхерам" йдуть на поступки.