Настала пора змінювати літні шини на зимові й не дивно, що біля сервісів шиномонтажу вишикувались довжелезні черги з авто. Та саме під час очікування в черзі можна оцінити майстерню і вирішити, чи варто довірити їй своє авто. Водіїв застерігають бути обережними, щоб не стати жертвою обману та неякісної послуги на СТО.

В першу чергу автовласникам радять звернути увагу на наявність в майстерні спеціальних інструментів: ключів для демонтажу декоративних ковпаків з маточин і болтів (гайок), гумових проставок для домкрата, упор для коліс, пластикових накладок на лапи монтажного верстата. Варто пам'ятати, що у разі використання працівниками сервісу замість спецінструменту підручних засобів, послуга буде неякісною.

Водіїв застерегли від неякісних послуг на СТО

Водіям рекомендують подивитися, як шиномонтажники поводяться зі знятими з автомобіля деталями. А також оцінити наскільки правильно механіки затягують кріпильні болти (гайки) коліс, оскільки зусилля достатньо точно регламентовано для кожної моделі авто. В ідеалі для цього потрібно використовувати динамометричний ключ. Треба пам'ятати, що надмірне зусилля іноді призводить до зриву різьби і дорогого ремонту.

Не буде зайвим поцікавитися, як балансувальник остаточно закріплює тягарці на диск. В ідеалі тягарець потрібно забивати, коли колесо стоїть на підлозі, але на практиці найчастіше його наживляють на верстаті, а на підлозі тільки остаточно набивають. Забивання тягарця "до упору" просто на балансувальному верстаті зіпсує підвіс вала верстата і датчики.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Водіїв застерегли від неякісних послуг на СТО

Автовласникам радять придивитися також, які важелі використовують при балансуванні коліс – нові чи вже відпрацьовані, зняті з інших коліс.

Часто буває, що у гарячий період працівники СТО працюють безперервно. Відповідно, через природну втому персонал сервісу схильний робити помилки. У такому разі можна поцікавитися, коли людина заступила на зміну або особисто проконтролювати всі маніпуляції майстрів з колесами вашого авто.

Нагадаємо, раніше Скічко з команди Зеленського показав зворотний бік Укрзалізниці

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський перевірив дороги в Запоріжжі

Також "Знай.ua" писав, що розглянуть нові правила розмитнення євроблях