Українцям розповіли, як пережити перехід на зимовий час з мінімальними наслідками для здоров'я.

Хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії — якщо один з цих випадків спостерігається у Вас, то Ви знаходитеся в групі ризику.

Ось що потрібно знати:

1. У перші дні після переведення часу різко зростає чисельність інфарктів і самогубств. Перше пов'язане саме зі зміною тривалості сну. Уникнути такої небезпеки можна, спробувавши плавно підлаштувати свій режим дня під зимовий час.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

2. У цей період зростає кількість самогубств. Якщо Ви схильні до депресії, то потрібно максимально скоротити кількість стресових ситуацій, так як вони можуть зіграти роль "спускового гачка".

3. Зростає кількість дорожньо-транспортних пригод. Якщо Ви відчуваєте, що схильні до стресів і можете нервувати від браку сну, то постарайтеся не сідати за кермо. Найкраще в цей період уникати стресових ситуацій, а також відповідальних справ.

4. Найкращим способом захисту від негативних наслідків є саме сон. За кілька днів до переведення годинників варто почати лягати спати трохи пізніше. Також радиться уникати денного сну і в другій половині дня не пити каву.

5. "Включити" в організм потрібний час допоможуть поживний сніданок (з великою кількістю калорій і поживних речовин) і прогулянка після сходу сонця (20-30 хвилин). Також це допоможе адаптуватися до нового розпорядку дня.

На думку медиків, через пробудження в темряві циркадний ритм організму порушується. Від такого ритму залежить робота імунної системи.

Фахівці також відзначають, що в цілому на адаптацію після переходу на зимовий час може піти не менше тижня.

Нагадаємо, що українцям розповіли про те, навіщо здійснюється перехід на зимовий час, розберуться в історії даного явища в СРСР і Україні, особливості цього періоду і його вплив на життя і здоров'я мільйонів людей.

Як повідомляв портал Знай.ua, окрім сучасної України і країн пострадянського простору практика зміни режимів часу в залежності від сезонів реалізується ще в 110 країнах світу.

Також портал Знай.ua писав, як українці зможуть поповнити свої гаманці.