Державні програми по знешкодженню ядерних відходів у Чорнобилі у 2018 році проігнорували. Радіоактивні відходи енергоблоків ЧАЕС не захоронили і не побудували жодного об'єкта по захороненню радіоактивних відходів, при тому, що гроші на це держава виділяла.

Функція на догляд за відходами покладена на Державне агентство України з управління зоною відчуження. Про інцидент 24 жовтня повідомило "Слідство.Інфо", посилаючись на аудиторський звіт.

Чорнобиль накрила отруйна хмара

Як відомо, вирішення наслідків Чорнобильської катастрофи фінансується за 10 бюджетними програмами.

Причиною невиконання програм стало те, що держпідприємства з системи управління зоною відчуження делегували один одному функцію перевезення радіоактивних відходів і в кінцевому підсумку тільки в листопаді 2018 року вирішили оголосити конкурс на замовлення послуг з перевезення. Відкриті торги кілька разів "провалились", адже подавав заявку тільки один учасник. Для перевезення радіоактивних відходів потрібні ліцензія і спеціально обладнаний транспорт. В Україні таких перевізників небагато.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Чорнобиль накрила отруйна хмара

Тендер пройшов без конкуренції. Однак вчасно договір з фірмою не уклали, радіоактивні відходи не вивезли і не поховали в 2018 році взагалі.

Чорнобиль накрила отруйна хмара

В Центральному підприємстві по поводженню з радіоактивними відходами пояснили ситуацію журналістам. Там повідомили, що в сховища зони відчуження на поховання або зберігання надійшли інші радіоактивні відходи, а наявні в минулому році не поховали через банальний брак часу.

Чорнобиль накрила отруйна хмара

Нагадаємо, раніше Чорнобиль поринув у безпросвітний отруйний туман, моторошні кадри: "Вражає…"

Як повідомляв портал "Знай.ua", осінь розфарбувала забутий Богом Чорнобиль у дивовижні кольори

Також "Знай.ua" писав, що в Антарктиді відшукали "крижаний Чорнобиль"