Працівники Чорнобильського заповідника, Ботанічного саду імені Олександра Фоміна та ДСП "Північна Пуща" висадили в Чорнобилі рідкісні рослини, як повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження в Facebook.

На лівій стороні зони відчуження висадили магнолію, сосну кримську, рододендрон, гінгко дволопатеве, метасеквою гліптостробоїдну та інші рослини.

Метасеквоя ще не так давно вважалася зниклим видом. Однак, були знайдені скам'янілості останків рослини на Хоккайдо, Японія. А в 1941 році в горах Китаю виявили живі дерева.

"У світі зберігається тенденція зникнення рідкісних рослин в природних ареалах. Саме тому ми зважилися на цей унікальний експеримент на території найбільшого в Україні природного резервату. А враховуючи особливості Чорнобильського заповідника – це буде ексклюзивний науково-дослідний проєкт, що не має аналогів у світі", - написали у повідомленні.

Популярні новини зараз

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

Спочатку рослини будуть адаптувати до умов життя в новому кліматі, а потім збираються висадити та інші рослини. Співробітники заповідника хочуть створити оглядовий майданчик з рідкісними рослинами, яку зможуть відвідати охочі.

Нагадаємо, раніше у Чорнобильській зоні помічені величезні коні: яскравий мурал прикрасив будівлю ЧАЕС.

Також Знай.uа писав, що у зоні відчуження затримали байкерів-екстремалів, - прощайте, залізні коні.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що брати відшукали в Чорнобилі неймовірне, їм не повірив ніхто.