У Міністерстві охорони здоров'я України ініціювали оновлення законодавства з метою встановити гранично допустимі концентрації для шкідливих речовин в атмосфері повітря. Про це інформує прес-служба МОЗ.

Відповідне рішення було прийнято за результатами наради з питань стану забруднення атмосферного повітря в Києві під головуванням міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької.

МОЗ хоче змінити допустимі норми шкідливих речовин в повітрі

"За результатами зустрічі Міністерство охорони здоров'я України планує оновити законодавство, яке встановлює гранично допустимі концентрації для шкідливих речовин в атмосферному повітрі", - йдеться в повідомленні. Повідомлення МОЗ

У відомстві також планують ініціювати міжсекторальну зустріч з Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища. МОЗ має намір актуалізувати плани впровадження порядку здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

МОЗ хоче змінити допустимі норми шкідливих речовин в повітрі

Крім того, у міністерстві хочуть визначити контроль якості атмосферного повітря пріоритетним питанням в рамках соціально-гігієнічного моніторингу. Планується, що дане дослідження буде фінансуватися з державної бюджетної програми "Громадське здоров'я і заходи боротьби з епідеміями". Очікується, що таке рішення ініціює зміни в міській інфраструктурі, будівництві об'їзних доріг для зменшення автомобільних викидів в житловий зоні.

У відомстві закликали людей відповідально ставиться до навколишнього середовища і свого здоров'я, не палити листя і сухостій, віддавати перевагу громадському транспорту, не курити.

МОЗ хоче змінити допустимі норми шкідливих речовин в повітрі

Нагадаємо, раніше розповіли, чи безпечно дихати у Києві

Як повідомляв портал "Знай.ua", дослідники з'ясували, що, коли людина бачить щось про смерть, мозок змінює свою активність

Також "Знай.ua" писав, що спростували 12 міфів про здоров'я