Пенсії пересічних українців бажають кращого, адже мізерна сума, яку отримують старенькі змушує людей жити в бідності і не дозволяє не те що гідно харчуватись, а купити необхідні медикаменти.

Михайло Шнайдер, популярний український блогер і юрист, поцікавився на своїй сторінці в Facebook, що 63 євро це багато чи мало?!

"Відповідь очевидна. В Європі на ці гроші можна купити кілька кухлів пива і кілька пачок цигарок. На більше цієї суми просто не вистачить. А ось на думку нашого кабміну, 63 євро цілком достатньо мільйонам українських людей похилого віку, адже саме такий розмір пенсії вони заклали у бюджеті на наступний рік", - пише блогер.

63 євро – на харчування, на ліки, на комунналку, на одяг і побутову хімію. Здається, на такі гроші неможливо забезпечити гідну старість, та що там гідну, хоча б якусь...

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Хіба це можливо? Хіба людина може повноцінно жити на ці гроші? Звичайно ж ні. Жити на цю суму просто нереально. Можна тільки виживати", - зазначає Шнайдер.

Для порівняння блогер показав, як йдуть справи з пенсіями у наших сусідів:
– Чехія - 420 Євро.
– Польща - 450 Євро.
– Франція - 1000 Євро.
– Фінляндія - 1300 Євро.
– Норвегія - 1320 Євро.
– Нідерланди - 1510 Євро.
– Данія - 2400 Євро.

"Вражає? Різниця просто колосальна. А тепер, увага, питання. Чому вони все-таки змогли забезпечити гідну старість своїх громадян, а ми ні? Відповідь дуже проста. У цих державах, влада завжди працювала на благо народу. А у нас все навпаки, народ працював на благо влади", - завершив Шнайдер.

І висловив щирі сподівання, що хлопці які прийшли керувати Україною, нарешті зрозуміють цю просту істину і почнуть працювати на благо українського народу. Адже іншого варіанту просто не існує...

Нагадаємо, раніше Зеленський отримав потужний посил від блогера, 28 років терпіли: "Іншого шансу не буде..."

Також Знай.uа писав, що Зеленський зізнався, що купує в елітному київському супермаркеті.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що можна купити на зарплату Коболєва з "Нафтогазу": блогер показав незвичне застосування "Камазам" із готівкою.