В Україні змінились процедури видачі посвідчень водія, підготовки водіїв та акредитації автошкіл. Про це сказано у постанові Кабінету Міністрів України № 320 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України". Документ набрав чинності 19 жовтня.

Зміни стосуються, передусім, майбутніх водіїв та автошкіл. Передбачені постановою заходи забезпечують зменшення адміністративного тиску у сфері підготовки водіїв транспортних засобів, спрощують процедуру акредитації закладів, удосконалюють процедуру отримання та обміну посвідчення водія.

Також в процедурі взаємодії територіальних органів з надання сервісних послуг МВС із закладами з підготовки водіїв запроваджено електронний обмін інформацією. Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття. Нововведення покликане покращити організацію навчального процесу та запровадити моніторинг за навчанням кожного слухача.

Нормативними змінами також передбачено, що всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти, допускаються до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також змінилася процедура акредитації автошкіл. Відбулася передача функції акредитації закладів від Головного сервісного центру МВС до регіональних сервісних центрів МВС, що дало можливість скоротити час проходження цієї процедури.

"За численні порушення правил дорожнього руху він повинен бути позбавлений посвідчення водія. А де він здаватиме тести – в школі або в сервісному центрі – особливо ситуацію не змінить", – зазначив Конюшко.

На думку експерта, законопроект "просто змінює тих людей, які братимуть гроші".

"Він не змінює основну суть проблеми, а саме – контроль за посадовими особами, які проводять навчання і тестування людей, які виявили бажання отримати посвідчення водія", – підкреслив Конюшко.

Нагадаємо, донька Кравець з "Квартал 95" вразила схожістю з Оленою Зеленської: "Нагадуєш Першу Леді".

Як повідомляв Знай.uа Лорак похвалилася величезним хрестом: як фанати оцінили новий стиль.

Знай.uа писав, Ані Лорак утеплилась до зими, але фанати помітили дивну деталь: "Речі хлопця?".