Facebook оприлюднив нові плани в понеділок по боротьбі з втручанням у вибори 2020 року. Він чітко позначить новини, що надходять від державних ЗМІ, і дасть більшу прозорість для джерел сторінок Facebook. Вже виявлено втручання, яке надходило від авторитарних режимів за кордоном.

В інтерв'ю NBC News генеральний директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія помітила втручання з боку Росії та Ірану, які вважає основою для майбутніх маніпуляційних зусиль.

Марк Цукерберг - засновник Facebook

"Ми продовжуємо бачити, що їхня тактика розвивається", - заявив Цукерберг в інтерв'ю Лестеру Холту, яке вийде в ефір понеділка ввечері на "NBC Nightly News".

"Сьогодні, ми в основному оголошуємо те, що ми знайшли комплекс кампаній. Вони дуже складні. Вони сигналізують про те, що ці національні держави мають намір брати активну участь у майбутніх виборах", - зазначив він.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Цукерберг додав, що також було виявлено, що Китай намагався втручатися в різні вибори, але компанія змогла їх знайти та зупинити.

"Ми сьогодні бачимо, що Росія, Іран та Китай все більше і більш досконалої тактики намагаються втручатися у вибори", - сказав Цукерберг.

"Але частина того, чому я впевнений, що йдемо до 2020 року, - це те, що ми грали роль у захисті від втручання у всіх великих виборах у світі з 2016 року, у Франції, Німеччині, загалом у ЄС, в Індії, Мексиці , в Бразилії."

Марк Цукерберг

"Те, що нам вдалося проактивно ідентифікувати і зняти їх, є сигналом того, що наші системи зараз набагато більш розвинені, ніж були раніше", - сказав Цукерберг.

Компанія оголосила про своє знаходження в публікації в блозі, зазначивши, що вона видалила чотири мережі облікових записів, сторінок і груп у Facebook та Instagram, які займалися "скоординованою неправдивою поведінкою".

Три мережі виникли в Ірані, а одна - в Росії. Facebook заявив, що в минулому році було знищено понад 50 мереж у всьому світі напередодні демократичних виборів. У міру нарощування виборчої кампанії 2020 р.

Нагадаємо, Facebook створив сервіс для самотніх сердець: знайти своє щастя не виходячи з соцмережі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Samsung назвала остаточну дату виходу гнучкого смартфон Fold.

Також "Знай.uа" писав, Ілон Маск назвав традиційні школи непотребом, і ось чому.