У Києві було зафіксовано випадок захворювання на ботулізм, пов'язаний з вживанням рибних консервів, придбаних в супермаркеті.

Цю інформацію повідомила головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

За її словами, навіть у 90-ті ситуація не виглядала так критично, оскільки наразі отруєння консервами передбачає потенційну масовість захворювання:

"Нещодавно в нашій клініці двоє хворих мали захворювання після вживання риби, придбаної в супермаркеті (як в 2016 р.), але це ще гірше - заводське (!) виробництво з зовсім іншими потенційними масштабами". Ольга Голубовська

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Голубовська нагадала, що в час, коли новий уряд намагається створити спеціальну робочу групу з найкращих фахівців країни задля побудови дієвої системи епідеміологічного нагляду за інфекційними та неінфекційними хворобами, її системно поливають брудом.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську, 9 жовтня в реанімаційне відділення обласної клінічної інфекційної лікарні потрапила жінка. Про інцидент інформує управління з питань цивільного захисту ОДА з посиланням на повідомлення чергового лікаря медичного закладу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, два відра вінегрету за хвилину: студенти під Запоріжжям встановили "голодний" рекорд.

Також Знай.ua писав про те, що жодної риби "під пивко": смертельна хвороба поклала одесита під крапельницю.