На окупованій території Донбасу було знайдено позаштатного співробітника Федерального бюро розслідувань США Біллі Рейлі. До речі, донецькі бойовики звинуватили ФСБ Російської Федерації в його смерті.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Wall Street Journal.

За інформацією журналістів, адміністрація ФБР стверджує, що не посилала його в зону бойових дій. Після того, як над Донбасом збили малайзійський боїнг, Рейлі повідомив батькам, що відправляється в Росію, і попрямував на ростовську базу бойовиків "Новоросія".

У червні Рейлі повідомив, що хоче нелегально перетнути кордон з Україною через секретний прикордонний КПП, підконтрольний бойовикам. Після 25 червня батьки Рейлі більше не отримували повідомлень від сина, а 3 липня в районі Ростова-на-Дону телефон Біллі припинив виходити на зв'язок. Пізніше в Донецькій області знайшли його тіло.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

"Рейлі зверталися в посольство США в Москві і посольство Росії у Вашингтоні. Сім'ї відповіли, що не знають, що сталося з сином. Консульське бюро Державного департаменту США і троє сенаторів готові були допомогти родині, але як тільки дізнавалися про зв'язки Рейлі з ФБР, їх ентузіазм згасав. У червні 2018 року найнятий сім'єю приватний детектив з Москви повідомив батькам, що ім'я Біллі фігурувало у зведеннях МВС Росії", – повідомляє The Wall Street Journal.

Нагадаємо, співробітник Пентагону злив надсекретні дані через кохання: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа імпічмент Трампа: з'явилися нові деталі скандальної розмови з Зеленським, замішані Помпео і Пенс.

Знай.uа писав, ФБР вербує російських шпигунів через Facebook: як реклама заманює інформаторів.