В Україні все частіше почали штрафувати водіїв за нібито неправильне паркування на тротуарах. При цьому, інспектори, які не є співробітниками національної поліції, фотографують автомобілі або ведуть відеозапис розмови, хоча не мають на це права.

Про один з таких випадків розповів на своїй сторінці в Facebook Олександр Яланский.

Чоловік побачив, як інспектора фотографують його машину і вступив з ними в полеміку. Після спілкування він склав загальні рекомендації для українських водіїв, які допоможуть уникнути штрафів.

Інспектор паркування
Інспектор паркування

Перше, що радить робити Яланский, відразу ж дзвонити в офіс Інспекції та питати, чи дійсно виписаний штраф і на якій підставі:

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

"Дівчина відповість: "Парковку на тротуарі заборонено". Це дурниця. Просіть уточнення які вимоги яких конкретно пунктів ПДР порушено". розповів він

Інспектор паркування
Інспектор паркування

Також чоловік нагадав, що інспектора не носять з собою посвідчення, а форму хто завгодно може купити в найближчому військторзі. Фото і відеозйомку вони не мають права вести без вашого дозволу.

За словами Яланського, лише співробітники Національної поліції мають право штрафувати за порушення правил стоянки, інспектора - тільки за парковку без оплати.

Нагадаємо, бюджет проїдання: що говорять політики і експерти про головний фінансовий документ на наступний рік.

Як повідомляв портал Знай.uа, субсидії, пенсії і стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися з виплатами.

Також портал Знай.uа писав, що кардинальні зміни у ЗНО: коли чекати і як готуватися одинадцятикласникам.