Микола Цяпкало, 73-річний житель Ірпіню, Київ, відправився в гості до своєї доньки, яка з сім'єю живе в Марокко, Африка, на велосипеді.

Микола не займався професійно спортом, пропрацював все життя лікарем. Але в останні пару років він вирішив зробити дві великих велоподорожі.

Микола Цяпкало

Спочатку він відправився в Париж до онука, а зараз - у Марокко. Їхав він в містечко Марракеш, і подолати дідусеві довелося в загальній сумі 3400 кілометрів через всю Європу до Африки.

Дідусь розповів, що купив машину колись, щоб показати дітям світ, але можливості подорожувати у них не було, та й це було занадто дорого. Зате тепер Микола вирішив, що може подорожувати на велосипеді. Каже, що просто захотілося - і поїхав.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Микола Цяпкало

Микола поступово збільшував кілометраж та потім вирішив, що зможе дістатися до самого Реймсу, Франція, неподалік від Парижа. Зважився він на цю подорож у 2017 році. Шлях до 2400 км він подолав за місяць. Назад Микола полетів додому на літаку, а велосипед залишив онуку. Микола розповідає: "Нагодував (онук, - ред.) мене борщем, зводив у Реймський собор, де одружилася з французьким королем наша київська Ганна Ярославівна, а ще ми з'їздили в Париж до Ейфелевої вежі й Джоконди".

Зустріч в Марокко

Поїздку до доньки Марини в Марокко Микола планував ще з 2018 року. Через 40 днів шляху, він уже був у Барселоні, каже, що довелося трохи важко, через те, що він не знає англійської.

Микола поділився тим, що в Барселоні його не пускали в аеропорт на літаку. За звичкою дідусь поїхав у бік аеропорту на велосипеді, але його зупинили поліцейські і йому викликали таксі до аеропорту.

В Марракеші, Марокко, Миколая урочисто зустріла донька з друзями та родиною. Зустрічали його з оркестром, квітами, короваєм та українським прапором.

Миколі сумно, тому що він зовсім мало пробув у Марокко - закінчилася віза, але він радий, що побачив рідних і подихав морем.

Нагадаємо, раніше повернення залізничних квитків: за який період до відправлення можна повернути квитки.

Також Знай.uа писав, що в Одесі хакери влаштували кібератаку, робота аеропорту паралізована.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Аккерманську фортецю під Одесою випробують на міцність: що чекає улюблене місце відпочинку українців.