Протягом останнього тижня погода в Україні тішить незвичним теплом та довгим "бабиним літом". Однак опалювальний сезон вже стартував. Так, опалення ввімкнули у 21 області країні та у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій України.

Повідомляється, що в 11 регіонах до теплоносіїв почали підключати житлові будинки. Крім того, уточнюється, підключення житлового фонду до теплопостачання по областях становить: Івано-Франківська - 73,7%, Рівненська - 16,3%, Хмельницька - 4,9%, Житомирська - 41,2% Вінницька -11,5%, Київська - 4,1%, Дніпропетровська - 9,6%, Полтавська - 0,3%, Сумська - 38,2%, Харківська - 9%, Донецька - 2,4%.

Зазначимо, що експерт з питань енергетики Валентин Землянський заявив, що в Україні будуть підвищувати ціни на опалення.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Показати ще

Підвищення тарифів на комунальні послуги

За словами Землянського, окрім підвищення цін на газ, також варто очікувати підвищення тарифів на гарячу воду. У середньому українцям доведеться заплатити на 15% більше, ніж раніше. Експерт заявив, що таке підвищення досить абсурдне, тому що розраховувалося за цінами газу за минулий рік.

Нагадаємо, що Зеленський запропонував дворічний мораторій для підприємців: що це значить та кого торкнеться.

Як повідомляв Знай.uа, скільки українців працюють після виходу на пенсію: цифри говорять самі за себе, до "покращення" ще далеко.

Також портал Знай.uа писав, українцям проведуть індексацію доходів: хто отримає більше вже в жовтні.