На тимчасово окупованій території Донбасу у середу, 16 жовтня, бойовики 30 разів порушили режим тиші та обстріляли українські позиції.

Про це повідомляє прес-служба штабу операції об'єднаних сил.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, зенітних установок, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 23 обстріли. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 7 обстрілів", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

В результаті обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, а ще один – отримав поранення.

Повідомляється також, що з початку цієї доби збройні формування Російської Федерації та її найманці вогневої активності не проявляли.

Варто додати, що 16 жовтня бойовики на Донбасі обстріляли населений пункт Авдіївка (Донецька область) із застосуванням заборонених мінськими домовленостями мінометами. З 11:00 до 14:00 дня спостережною групою "Авдіївка" за фактом обстрілу міста Авдіївки здійснено фотофіксацію будинків 1 та 22 на вулиці Лісна.

Нагадаємо, що Путін знайшов винних у зриві розведення сил на Донбасі: "Президент не може".

Як повідомляв Знай.uа, на Донбасі напередодні "розведення сил" бойовики просто збожеволіли, позиції українських захисників у вогні: фатальні подробиці.

Також портал Знай.uа писав, у Станиці Луганській запрацював тимчасовий міст в обхід: ремонтні роботи йдуть повним ходом.