В Україні вводять великі штрафи батькам школярів, які регулярно прогулюють навчальні заняття. Про це зазначається в постанові Кабінету міністрів № 684.

Повідомляється, що при відсутності неповнолітнього учня на шкільних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад повинен надати інформацію службі у справах дітей, а ті повідомити поліцію.

При цьому поважною причиною для відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини. Зазначимо, що один з батьків повинен поставити до відома шкільну установу, що дитина буде відсутньою і написати заяву.

Якщо дитина не відвідує школу без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де вона знаходиться, то батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

В перший раз суд може призначити попередження або штраф у розмірі від 850 гривень до 1700 гривень. При повторній ситуації батькам загрожує штраф у розмірі від 1700 гривень до 5100 гривень, без урахування судового збору.

Нагадаємо, маршрутників обклали рекордними штрафами за що карають.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям нагадали про космічні штрафи за "чорні" субсидії.

Також портал Знай.uа писав, наскільки вигідні євробляхи і які штрафи чекають на українських водіїв.