Синоптики повідомляють, що погода в Києві 16 жовтня також буде сухою і сонячною. Температура повітря вдень становитиме до +20 ... + 22 градусів.

"Бабине літо", яке прийшло в Україну минулого тижня, побило одразу два температурні рекорди. Раптове потепління прокоментували синоптики, заявивши, що це були перші, але скоріш за все не останні осінні рекорди.

Бабине літо 2019 б'є рекорди

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила, що після полудня в неділю, 13 жовтня, повітря прогрілося до +23,8 градусів за Цельсієм, що на 0,4 градуси вище попереднього максимуму температури повітря, зафіксованого в 2014 році.

Побила рекорд і середньодобова температура повітря 13 жовтня. В цей день вперше за останні 139 років стовпчик термометра піднявся до позначки +16,6 градусів Цельсія – на 0,4 градуса вище відповідного попереднього рекордного значення для цього дня, яке було зафіксоване в 1896 році.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Бабине літо 2019 б'є рекорди

Теплу і сонячну погоду Укргідрометцентр прогнозує і на середу, 16 жовтня – температура повіртя підніметься до +19 ... + 22 градусів. А на заході України - повітря прогріється до +23 градусів. Вночі температура становитиме + 6 ... + 9 градусів. Жодних опадів не очікується, вітер прийде з південного заходу зі швидкістю 3-8 м/с.

Втішний прогноз погоди пообіцяла українцям і синоптик Наталія Діденко. За її словами, погода в Україні 16 жовтня 2019 може потішити температурним рекордом Європи за цей день.

Бабине літо 2019 б'є рекорди

Втім, "золотою осінню" в Україні зможуть порадуватися ще до 20 жовтня. Народний синоптик Леонід Горбань пообіцяв, що в другому місяці осені варто чекати ще два періоди "бабиного літа". Загалом, погода в Україні в жовтні 2019 року буде класично осінньою, з теплими, іноді прохолодними і дощовими днями. Температурний режим буде коливатися в північних і південних областях.

"При цьому очікуються кілька періодів "золотої осені ": 4-5 днів перед Покровою 14 жовтня і 3-5 днів після 20 жовтня", - прогнозує Горбань. Леонід Горбань

Бабине літо 2019 б'є рекорди

Дощів слід очікувати 7-8 листопада, Україну накриють сильні холодні опади. Тоді після короткого періоду потепління повернутися дощі, до того ж з мокрим снігом. Після 15 листопада очікуються нічні заморозки.

Нагадаємо, раніше повідомили, що в Україні жодних опадів не прогнозується

Як повідомляв портал "Знай.ua", густий туман накрив Одесу

Також "Знай.ua" писав, що Вінниця розпочинає опалювальний сезон у найтепліший тиждень жовтня, мешканці здивовані