Павло Білецький, керівник закарпатського відділення громадської організації "Доступне авто", розповів, що з січня 2020 року для "євробляхерів" нічого не зміниться. Податки та інші збори на розмитнення залишаться попередніми.

Євробляха

За словами Білецького, щоб розмитнити машину за $1500 доведеться заплатити $3000. Білецький додав, що розв'язувати проблему з "євробляхерами" намагаються ті, хто роками хотів виштовхнути їх з ринку.

Як ми писали раніше, Кабінет міністр збирається вводити нові правила для розмитнення машин. Владислав Криклій, міністр інфраструктури, пропонував прийняти для України один з найпростіших способів розмитнення - з ціною $1-3 за "кубик". Так розмитнюють авто в Грузії.

Євробляхи

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Криклій пропонував запровадити просту формулу для перереєстрації машин на "євробляхах", за його словами, так можна зменшити кількість корупції та спекуляцій. На погляд Криклія, де починається "важка калькуляція, там відразу з'являється корупція".

Втім, поки немає ніяких гарантій, що пропозиції Криклія наберуть чинності. Мінфін вважає його плани занадто складними для реалізації.

Нагадаємо, раніше правила розмитнення "євроблях" в Україні різко змінилися: на які поступки піде Кабмін.

Також Знай.uа писав, що євробляхи заповнили авторинок України: найпопулярніші за місяць.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що "євробляхери" отримали пощаду від Кабміну: скільки ще можна протягнути без штрафу.