Галина Третьякова, нардеп від "Слуги народу" і голова Комітету соцполітики та захисту прав ветеранів розповіла, що в 2022-2023 Кабмін збирається запустити в країні накопичувальну пенсію.

Третьякова передає, що дата поки орієнтовна, і якщо уряд зможе запровадити реформу раніше, то це буде зроблено.

Третьякова додала: "Один з перших законопроектів, який був прийнятий - це так званий законопроект про "спліт", який дозволить відкрити другий рівень пенсійного забезпечення, де гроші роботодавця і частина грошей людей в обов'язковому порядку йдуть на накопичення".

Національний банк України стане регулятором пенсійної реформи. А регулятором Пенсійного фонду та адміністратором планують призначити Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку. За словами Третьякової, запланована реформа буде впроваджуватися протягом 9 місяців. На погляд Третьякової, закон повинен буде забезпечити право українців виділяти із зарплати в пенсійний ресурс стільки, скільки вони захочуть, а не фіксований відсоток.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Третьякова зазначає: "Ми повинні проводити переговори з роботодавцями для того, щоб вони 2−3% виділили для такого накопичення. Людина повинна приймати рішення добровільно, який відсоток вона хоче відкладати".

Варто відзначити, що згідно пенсійної системи другого рівня повинно бути організовано обов'язкове для всіх громадян накопичувальне страхування.

Третьякова додала, що фінансовій системі необхідна міцний захист від шахраїв і недосвідчених працівників, які можуть витратити накопичення в особисту користь.

Нагадаємо, раніше українцям запропонували купити трудовий стаж, ще й заощадити: що потрібно знати.

Також Знай.uа писав, що українцям збільшать пенсії, зарплати, виплати по безробіттю і не тільки: хто опинився в списку щасливчиків.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українці в старості зможуть погуляти на широку ногу: коли чекати підвищення пенсій.