В Україні виростуть тарифи на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема, значно більше доведеться заплатити за воду. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) традиційно переглянула тарифи на початку опалювального сезону.

У вересні вийшла постанова НКРЕКП, яка затверджує підвищення ціни на воду.

Так, тарифи "Житомирводоканалу" виросли на 4%: вода – з 7,27 до 7,85 грн за кубометр, водовідведення – з 8,19 до 8,64 грн (тут і далі цифри наведені без урахування ПДВ). Тарифи "Вінницяоблводоканал" підвищені на 7%: за холодну воду – з 8,05 до 8,6 грн і за водовідведення – з 4,89 до 5,22 грн кубометр. А тариф "Дніпроводоканалу" на воду піднявся відразу на 21% (з 7,56 до 9,17 грн), а на водовідведення – аж на 25% (з 4,98 до 6,21 грн за кубометр).

Платіжки за комуналку

Точної суми, на скільки буде збільшено ціну за воду в Україні, неможливо сказати, оскільки в кожній області сума буде коливатися. У деяких регіонах тарифи ще не змінили, але компанії, які надають комунальні послуги, попередили про подальше підняття тарифів.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

тариф на воду

Наприклад, "Київводоканал" анонсував, що тариф на воду для побутових споживачів підвищиться з 9,01 до 9,62 грн, на водовідведення – з 7,97 до 8,51 грн за кубометр. Таким чином, подорожчання складе приблизно 7%.

Нагадаємо, пільги та субсидії в Україні: як впливають соціальні виплати на ціни і комунальні тарифи.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські підлітки масово приохотилися до алкоголю і наркотиків: лякаюча статистика.

Також портал Знай.uа писав, що українським пенсіонерам подарували унікальний додаток: як отримати виплати не виходячи з дому.