Волонтер Наталія Бреус показала вражаючі умови, в яких живуть і працюють українські військові на території 235 загальновійськового полігону "Широкий Лан" у Миколаївській області. За її словами, після осінніх дощів дороги перетворилися в розкисле болото, а вода затікає в намети.

Бійці підрозділу проходять на полігоні останні приготування і злагодження дій перед виходом в зону Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі. Про те, як бійці готуються на полігоні, Бреус розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Полігон Широкий Лан

"SOS! Ми тонемо в болоті! Прийшла осінь з дощами і знову стає питання про полігоні на Широкому Лані, знову тонуть в болоті чоботи, бруд по коліна. Йшов шостий рік війни, один з найбільших полігонів України, на якому проходять останні приготування і злагодження дій бійці перед виходом на ООС. Радості - повні чоботи... Терміново шукаємо для своїх хлопців палети, щоб якось захистити вхід до намету від води і зробити мінімальні умови в цьому хаосі. А адже обіцяли продумати умови на полігоні, на Зоні ООС легше це зробити, ніж дочекатися обіцяного", – написала волонтер.

Волонтер нагадала, що командування Збройних Сил говорили про поліпшення умов на полігоні, але, схоже, це були лише розмови.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

"Одна назва Широкий Лан викликає у хлопців оскому, при думці, що туди потрібно заходити, а тим більше восени або взимку", – додала Бреус.

У коментарях до посту волонтера, колишні і нинішні військовослужбовці пишуть, що умови на полігоні для проживання з року в рік не змінюються, хоча Міноборони України рапортує про масштабне будівництво бригадного табірного військового містечк.

В кінці вересня 2019 року Міноборони України повідомило, що сума витрачених коштів на будівництво табірного містечка на території полігону "Широкий лан" становить 308,77 млн ​​грн. У документі вказувалося, що на сьогоднішній день будівельна готовність першого пускового комплексу, який включає в себе будівництво 11 казарм, становить 75%. Будівельні роботи планується завершити до кінця 2019 року.

Нагадаємо, у Зеленського поповнення: ЦВК зареєструвала нового "Слугу народу".

Як повідомляв Знай.uа Трамп знайшов "крайнього" у телефонній розмові із Зеленським: "Я навіть не хотів дзвонити".