Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков назвав ті моменти, які влада не подолає, коли буде стверджувати закон про особливий статус Донбасу. Про це він повідомив в інтерв'ю для українського телеканалу, передає Politeka.

При цьому закон вступить в силу тільки після того, як контроль над окупованими територіями перейде Україні. Спікер підкреслив, що в документі не буде порушено ніяких "червоних ліній", в тому числі відмова від федералізації, вибори за законами України, контроль над кордоном і виведення окупаційних військ.

"Ми дійсно розуміємо, що так званий закон про особливий статус тимчасово окупованій території закінчується в цьому році. Треба знайти новий механізм, новий закон. Президент говорив, що це буде публічна позиція. Він не буде писатися в Офісі президента, парламенті чи в закритому комітеті Верховної Ради. Цей закон буде писатися разом з громадськістю", зазначив Разумков.

Соратник Зеленського пояснив, що даний документ про особливий статус Донбасу не є законом про федералізацію, який будуть розробляти авторитетні експерти.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

"Для того, щоб ні у кого не було думки (Про те, що це закон про федералізацію) про те, що цей закон має опрацьовуватися з залученням багатьох експертів, громадськості, Верховної ради, Офісу президента і, я думаю, наших зарубіжних партнерів. Таким чином в цій дискусії ми отримаємо якісний законопроект, який буде розглянуто у Верховній Раді України. Дискусія повинна бути в цьому питанні. Залишаючись у тих червоних лініях, ми зможемо розробити таке законодавство, яке зможе зберегти інтереси держави, і повернути території і людей", — пояснив він.

Нагадаємо, Білецький з ветеранами прибув захищати Донбас.

Як повідомляв Знай. ua, тисячі українців на Майдані висунули Зеленському вимоги.

Також Знай. ua писав, що донецька маріонетка Путіна Пушилин набрався сміливості і поставив Україні ультиматум.