Інформація про те, що українська влада має намір перевіряти всіх, хто отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, отримала небувалий резонанс в суспільстві. Раніше субсидію могли оформити всі, але тепер уряд збирається залишити пільгу тільки тим, кому вона дійсно необхідна.

Ті, в кого дохід вище середнього, хто володіє житлом великої площі, новим авто або недавно купили щось, вартістю понад 50 тис. грн., втратять субсидії.

За словами експертів, під час опалювального сезону 2019/20 рр., приблизно півмільйона домогосподарств залишиться без субсидій.

Міністерство соціальної політики затребували з державного бюджету на 2020 рік 48 млрд грн., у 2019 році сума становила 55 млрд грн. Експерти вважають, що цей нюанс побічно підтверджує, що субсидії будуть скорочувати.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Олег Попенко, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони довкілля Громадської ради при КМДА, розповів, які лазівки знайшли громадяни, щоб залишити собі субсидію. Що важливо - всі способи є законними, як стверджує Попенко.

Українці користуються наступними схемами:

  • оформлюють нерухомість на кількох людей, щоб за тим, хто отримує субсидію, значилося менше квадратів житлової площі;
  • оформляють субсидію на себе і виписують з квартири інших її мешканців, в підсумку доводиться платити тільки за 1 людину;
  • подружжя розлучається - з тих же причин, цим вони скорочують кількість осіб, чиї доходи будуть впливати на суму субсидії;
  • покупки, сума яких перевищує 50 тис. гривень (автомобілі, житло, тощо) оформлюють на рідню, а користуються потім по довіреності.

Фахівці остерігають українців, що такі ігри з законом можуть погано закінчитися - якщо правоохоронці дізнаються, що ви, приміром, купили щось дороге, і при цьому вони зможуть підтвердити, що ви отримуєте високий дохід, то субсидії вас позбавлять.

Нагадаємо, раніше скасування субсидій та пенсій: у Зеленського попередили українців, перевірять всіх.

Також Знай.uа писав, що Зеленський зробив термінове заяву щодо скасування пільг: "У наступному році...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на старість доведеться збирати останнє, українцям приготували серйозні зміни: "Працюєш? Пенсії не буде!".