Українські автолюбителі часто встановлюють різноманітні поліпшення в свої машини.

Наприклад, щоб поліпшити видимість на нічній дорозі, власники авто змінюють звичайні лампи в фарах на ксенонові. Однак, не всі водії зважають на те, що ксенон можна встановлювати далеко не в кожен автомобіль. Якщо поліція помітить, що конструкція машини не передбачає встановлення ксенонової лампи, то можуть виписати штраф або позбавити водійських прав, повідомляє ресурс "Автотема".

У разі, коли ксенонову лампу можна встановлювати в авто, необхідно, щоб в авто був присутній коректор кута нахилу передніх фар і пристрій для очищення.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

А ось порушникам загрожує штраф у 424 і 340 гривень, так як установкою ксенонових ламп вони потрапляють під 2 адміністративні статті. Якщо протягом року після першого штрафу водій знову встановить ксенонові лампи, то в нього заберуть права на термін до півроку.

Машину, в якій незаконно встановлені ксенонові лампи, правоохоронці можуть відправити на штрафмайданчик, що обійдеться водієві авто в копієчку. Платити потрібно буде не тільки штрафи, але і вартість простою на штрафмайданчику.

Нагадаємо, раніше "євробляхери" отримали пощаду від Кабміну: скільки ще можна протягнути без штрафу.

Також Знай.uа писав, що оформлення "біометрії" піднесе сюрпризи: що необхідно знати українцям і які зміни на них чекають.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що названо найпопулярніші вживані авто, які купували українці.