Православна церква в цей день вшановує пам'ять апостола від 70-ти Кодрата єпископа Афінського і святих мучеників Іпатія і Андрія. Інші назви свята: «Кіндрат», «Кондратьєв день», «Гнат і Кіндрат», «Гнат», «Двори».

Кіндрат – апостол від 70-ти і багатьох наставив на істинний шлях. Завдяки йому і його захисній промові для суду, імператор Адріан видав указ, за яким не можна судити людину без доказів. Це був дуже важливий момент в той час, в 126 році. Одного разу язичники сильно побили Кодрата, але він вижив, і його кинули в ув'язнення. Там він помер від голоду.

Іпатій з пресвітером Андрієм захищали ікони від знищення. Щоб переконати їх у зворотному імператор Лев Ісаврянин закликав їх до себе і влаштував диспут. Але вони змогли захистити шанування ікон. Тому мучеників залишили надовго в темниці, щоб вони відмовилися від переконань. Святі твердо стояли на своєму, за що їх і стратили.

Чого не можна робити 4 жовтня

Якщо хочете надовго зберегти молодість і красу, нічого не їжте до самого заходу сонця. Дівчатам не можна ходити на вулицю, а в ліс особливо. Їх може вкрасти собі в дружини Лісовик. В цей день розігрується нечисть, може пожартувати, може завести в гущавину, а може вкрасти дитину. Будьте обережніше. Також не можна сьогодні нічого дарувати і самі не приймайте подарунки.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Народні прикмети на 4 жовтня

Приказки і прикмети

  • Якщо день ясний і теплий, але з поривами північного вітру, значить, зима буде морозною.
  • Якщо вдень прохолодно, а до ночі теплішає – до швидкої негоди.
  • Якщо на Кіндрата та Іпата різко похолодало, зима настане рано.
  • Яка погода весь день стоїть, такий і на місяць буде.
  • Якщо багато горіхів, а грибів немає – зима буде сніжна й сувора.
  • Кіндрат з Гнатом допомагають багатіти багатим.
  • Народжені 4 жовтня в житті всього добиваються. Носити їм слід цитрин.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.