До прем'єри відомого історичного екшену «Захар Беркут», яка відбудеться 10 жовтня, Укрпошта спільно з FILM.UA Group готує спеціальну поштову марку. Спецпогашення знаку поштової оплати відбудеться на показі фільму 9 жовтня.

«Укрпошта продовжує дивувати новинками філателії і змінює уявлення про сучасні марки. На них є не тільки видатні особистості, природа і архітектура. Зараз ми випускаємо марки на підтримку українського кіно і продовжуємо співпрацю з творцями українського сучасного мистецтва. Тепер поціновувачі філателії та сучасного кінематографа зможуть додати до своїх колекцій унікальну поштову мініатюру – марку «Захар Беркут», яка приурочена до виходу в світ вітчизняного бойовика», - розповів гендиректор "Укрпошти" Ігор Смелянський.

Варто уточнити, що ескізом для поштової марки послужив офіційний постер фільму. На купоні марочного листа зображений беркут, який мешкає у високогір'ї Карпат. Поля марочного листа і конверт «Перший день» прикрашені орнаментом з плаща одного з головних персонажів — боярина Тугара Вовка.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

За день до прем'єри поштові марки «Захар Беркут» продаватимуть у відділеннях Укрпошти та в онлайн-магазині. Вартість поштової марки 8 гривень, що відповідає тарифу на пересилання простого листа масою до 50 г у межах України.

«Колаборація з Укрпоштою стала для нас доброю традицією, і ми дуже вдячні за підтримку фільмів, які ми створюємо. Так, поштові марки, присвячені фільмам «Сторожова Застава» і «Викрадена Принцеса», викликали великий резонанс і привернули увагу, як до філателії, так і до кінострічок», - зазначив продюсер фільму Єгор Олесов.

Нагадаємо, режисер «Кіборгів» і «Захара Беркута» Ахтем Сєїтаблаєв показав життя за лаштунками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Нищук розповів про нове фентезі, яке повинен подивитися кожен українець.

Також портал Знай.uа писав, що «Захар Беркут» підкорить Голлівуд: у мережі з'явився трейлер історичного екшна.