Ситуація в окупованому Росією Криму погіршується у всіх сферах компетенції ЮНЕСКО - на півострові зафіксували проблеми з наукою, культурою, правами людини і свободою слова.

Про це йдеться в доповіді генерального директора організації щодо ситуації на окупованому півострові.

В ЮНЕСКО зазначають, що погіршення ситуації в окупованому Криму відбувається в усіх сферах, які належать до компетенції організації. Великі проблеми виникли в освітній, науковій, культурній сферах, а також з поширенням інформації і функціонуванням ЗМІ.

Також у доповіді є факти порушень прав і свобод людини, передусім українців і кримських татар. Також зазначається, що на анексованому піострові перешкоджають вільній роботі преси, стали звичною справою переслідування та незаконні арешти журналістів.

Також в організації наголосили, що руйнівна політика окупантів загрожує збереженню історичної цінності та автентичності українських об’єктів культурної спадщини. Йдеться, зокрема, про Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хору - об'єкт входить в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та про Ханський палац в Бахчисараї, який є кандидатом на включення в цей список.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Херсонес Таврійський

Ханський палац в Бахчисараї

Варто зазначити, що на минулому тижні Україна разом зі ще 40 країнами ООН підтримали Спільну заяву щодо стану прав людини в тимчасово окупованому Криму. У заяві зазначено, що Росія повинна дотримуватися прав людини в Криму як держава-окупант відповідно до міжнародного права. Також РФ зобов'язана надати доступ для міжнародного та регіонального моніторингу.

Нагадаємо, окупанти добили Крим черговою катастрофою: люди масово тікають, рятуючи дітей

Як повідомляв портал Знай.ua, Криму загрожує справжня катастрофа

Також Знай.ua писав, в мережі показали фотографії реальної туристичної ситуації в Криму