Володимир Зеленський провів терміновий брифінг

Увечері вівторка, 1 жовтня, президент України Володимир Зеленський терміново провів брифінг для журналістів. Основна тема стосувалася ситуації на Донбасі.

Необхідність у такому публічному виступі з'явилася на тлі повідомлень російських ЗМІ про нібито підписання українською делегацією "формули Штайнмайєра".

Володимир Зеленський роз'яснив, що насправді криється під страшилкою "формула Штанмаєра" і поставив остаточну крапку у цьому питанні. Президент чітко сказав, що він нічого не підписував, і на російський сценарій не піде.

Депутатам нової Ради видали першу зарплату

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Показати ще

Депутатам Верховної Ради дев'ятого скликання вперше нарахували повноцінну зарплату.

Найбільшу зарплатню у Раді отримав перший віце-спікер Руслан Стефанчук, менше всіх дісталось Анні Коваленко, заступниці голови Офісу президента.

Так, голова Ради Дмитро Разумков отримав за період з 29 серпня по 30 вересня 50 500 грн, його перший заступник Руслан Стефанчук – 59 300 грн, а віце-спікер Олена Кондратюк 49 800 грн.

Голови фракцій і груп отримали у вересні максимальну зарплату 45 тис. грн, а мінімальну - 37 тис. грн

Запуск монетизації субсидій

З сьогоднішнього дня, 1 жовтня, в України вводиться монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Виплачувати пільги на комуналку будуть двома способами: готівкою і безготівковими.

У безготівковій формі субсидії нараховуватимуть всім пільговикам автоматично, без особистого звернення. Кошти будуть надходити на персональний особовий рахунок в Ощадбанку. А звідти вони будуть автоматично перераховуватися на оплату житлових і комунальних послуг.

У готівковій формі субсидії призначать на підставі заяв, поданих пільговиками в "Прозорий офіс" міста.

У "Жіночому Кварталі" з Кравець дебютував Поплавський

У Києві з аншлагом відшумів перший із серії осінніх концертів "Жіночого Кварталу". У програму запросили гурт "Агонь" і найвідомішого ректора України Михайла Поплавського.

Шварценеггер подарував Гретті Тунберг улюблену Tesla

Актор і ексгубернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер подарував 16-річній активістці зі Швеції Греті Тунберг електромобіль Tesla Model 3.

Юна екозахисниця стала шиоко відомою після свого гнівного виступу на саміті ООН з клімату в Нью-Йорку, де звинуватила лідерів країн світу в нездатності приймати рішення в інтересах запобігання глобальної кліматичної катастрофи.