1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Свято створила Генасамблея ООН з метою звернути увагу на проблеми, внесок літніх людей у суспільство, а також захистити їх права.

На честь цього дня Благодійний Фонд "Starenki" дізнався у популярних блогерів, що означає старість в їх розумінні.

"Наша найбільша проблема – це неправильне сприйняття дорослішання. Вважається, що після певного віку людина випадає із суспільного життя. Вона перестає існувати і стає нікому непотрібною. Пам'ятаю, як моя бабуся всього в 50 говорила, що їй час вмирати. Вже тоді вона вважала себе старою і відчувала відстороненою від життя. Я зараз ставлюся до старості зовсім по-інакшому – я не відокремлюю життя на до і після, воно просто триває. В будь-якому віці", - сказала стиліст Маргарита Мурадова.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Поки, на жаль, слово "старість" викликає у мене сумні асоціації. Мені б дуже хотілося, щоб його замінили на щось більш привабливе і приємне. Тому що "старість" - це не те, з чим зараз асоціює молоде покоління своє майбутнє. Насправді я бачу багато "бабусь", яких точно не можна назвати "літніми", з внутрішньою і зовнішньою красою", - вважає зоряний фітнес-тренер Ксенія Литвинова.

"Буду відвертою, я намагаюся не думати про старість, тому що раніше вона викликала у мене страх. Але якось мені пощастило вечеряти з 72-річною Мей Маск, моделлю і мамою легендарного Ілона Маска. Тоді вона мені здалася наймолодшою дівчиною в ресторані. І я зрозуміла, що молодість – це не про зовнішність і не про запис у паспорті, а про внутрішню енергію", - поділилася тренер зі щастя Алла Клименко.

"Я б дуже хотіла, щоб ми з вами не старіли. Тому що старість не настає раптом, вона підкрадається поступово. Тому найкраще, що ми можемо зробити для себе в старості, - це в першу чергу займатися своїм тілом, тому що коли добре тілу, добре і нам", - впевнена кулінарний блогер Аліса Купер.

"В мене виникає дві асоціації зі словом старість. Перше – це можливість зменшити обороти, розслабитися, видихнути, нікому нічого не доводити, а насолоджуватися результатами своєї життєвої діяльності. Але є ще інший образ старості, який диктують реалії сьогоднішнього дня в Україні, - це незахищеність, черги в держструктурах і іноді навіть агресія старшого покоління на життєві обставини", - висловив свою думку гастро-експерт Едуард Насиров.

Зазначимо, що сьогодні в Україні понад 700 тис. одиноких пенсіонерів, які стоять на обліку. Насправді їх близько мільйона. "Starenki" – це перша соціально-благодійна ініціатива, присвячена питанням старості в нашій країні.