З сьогоднішнього дня, 1 жовтня, в України вводиться монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Виплачувати пільгу на комуналку будуть двома способами готівкою і безготівковими, йдеться в відповідному постанові Кабінету міністрів.

Субсидії

У безготівковій формі субсидії нараховуватимуть всім пільговикам автоматично, без особистого звернення. Кошти будуть надходити на персональний особовий рахунок в Ощадбанку. А звідти вони будуть автоматично перераховуватися на оплату житлових і комунальних послуг.

У готівковій формі субсидії призначать на на підставі заяв, поданих пільговиками в "Прозорий офіс" міста. Заяву потрібно подати з 1 15 жовтня і вказати в заяві номер рахунку в Ощадбанку або відділення Укрпошти, якщо людина бажає отримувати готівку по пошті. Крім того, пільговик повинен мати при собі паспорт, ІПН, свідоцтво пільговика.

оформлення субсидій

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Відтак людина буде оплачувати фактично спожиті послуги разом з урахуванням суми субсидії. А якщо більше одного місяця у людини буде борг на суму понад 340 гривень, то виплату пільги готівкою припинять. У надалі її виплачуватимуть тільки за безналу.

Ще одним нововведенням стане скорочення нормативів на витрата газу. Так, якщо раніше на опалення кожного кубометра площі компенсували 4,5 кубометра газу, зараз — 4 куба. Тому якщо замість чотирьох кубів громадянин буде витрачати п'ять, то зайвий обсяг субсидія покривати не буде. Для прикладу, в минулому опалювальному сезоні на будинок площею 100 квадратних метрів виділяли 450 кубів газу. Цей обсяг палива компенсувала субсидія.

Кому доведеться повернути субсидію в бюджет

Незважаючи на перевірки всіх, хто просить допомогу на оплату комуналки, серед українців дотепер є тисячі тих, хто отримує субсидію на кілька адрес, або ж зовсім такої допомоги не потребує і ховає свої доходи від держави.

Нагадаємо, у Гончарука приготували українцям нові субсидії, цифри радують: хто отримає допомогу.

Також Знай.uа писав, накопичувальна пенсія та страховий стаж: як забезпечити собі нормальну старість, не сподіваючись на державу.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що маленькі пенсії - не проблема, веселі діди знайшли вихід: про старість не чули, зайнялися наркотиками.