Синоптики Укргідрометцентру приголомшили українців прогнозом погоди на жовтень 2019 в Україні.

Так, вони вказали середню місячну температуру і кількість опадів у другому місяці осені. Дані опубліковані на сайті Укргідрометцентру.

"Середня місячна температура передбачається 7-12°, в гірських районах 6-7° тепла, що близько середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 32-65 мм, в гірських районах місцями 75-100 мм, що в межах середніх багаторічних значень", – йдеться у повідомленні.

Дощова погода

При цьому описана кліматична картина жовтня в цілому. Зокрема, зазначено, що заморозки в першій половині жовтня – явище звичайне.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"Абсолютний максимум температури 25-35° тепла, в гірських районах 18-24° тепла; абсолютний мінімум 5-16° морозу, в Карпатах, північних, східних і центральних областях місцями 18-23° морозу" – розповіли синоптики.

Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, що з другої декади жовтня очікується помітне потепління, так зване бабине літо. Його трохи переб'ють короткочасні холоди, і навіть з невеликими заморозками вночі.

Однак вже з початку третьої декади місяця знову грунтовно потеплішає і настане друге бабине літо.

Нагадаємо, погода на 1 жовтня: в Україну зайде ласкава й тепла осінь.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.

Ще Знай.ua писав, що погода на 1 жовтня: початок нового осіннього місяця підготував літаючий "сюрприз".