16-річна активістка Грета Тунберг сколихнула своєю позицією увесь світ, що викликало в батьків українських дітей чимало питань. Як правильно поводитися, якщо своє чадо вирішило стати активістом? Що робити, якщо дитина бере участь у публічних акціях і виступає перед громадськістю?

Про це розповіла психологиня, експертка благодійної організації "100% Життя" Катерина Панделі, передає "ТСН".

Грета Тунберг

За словам Панделі, дитина - це організм, який розвивається. Навіть, якщо у 15 років вона виглядаю "дорослою", насправді, це не зовсім так. У цьому віці ще не є сформованою емоційна сфера, тому підліток потребує постійного нагляду з боку дорослих. Виходить, що ще не докінця психічно сформованій Греті довелося транслювати власну думку про глобальні світові проблеми, та ще й нести відповідальність за власні слова.

Найважливіше у такій ситуації постійно знаходитися поряд зі своєю дитиною та підтримувати її, надаючи емоційний захист. Якомога більше обіймайте ваше чадо, керуйтеся зв'язком, який між вами встановлений.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Грета Тунберг

Усі помітили, як під час останнього виступу у Грети на очах виступили сльози - це свідчить про нестабільність її емоційного стану. У таких ситуаціях підтримка батьків є вкрай важливою.

"Крім екологічних активістів, є такі види активізму, які не зовсім безпечні – наприклад, ЛГБТ-активізм або радикальні рухи – неважливо, праві/ліві. І якщо так сталося, що дитина все-таки опинилася в ситуації, коли від неї чекають публічних виступів, заяв, дій – подбайте потім про відновлення її психологічного здоров'я!" йдеться у повідомленні

Нагадаємо, 16-річну школярку номінували на Нобелівську премію.

Раніше Знай.ua повідомляв, по всій Європі діти вийшли на масові протести.

Також Знай.ua писав, українців попередили про найстрашнішу загрозу для людства.