Поки українці скаржаться на медицину, тисячі іноземні щороку приїжджають до нас на лікування. Причина полягає у тому, що співвідношення ціна-якість в Україні найбільш оптимальне. Поки за кордоном лікування деяких хвороб може обійтися десятки тисяч доларів, то в Україні ця сума в рази менша.

Про це пише видання Фокус.

Зокрема, мешканка Японії Каорі Ішикава провела тиждень в приватній клініці Трускавця. Туди вона привезла свого 16-річного сина Тацую. У хлопчика церебральний параліч, погано працюють ноги, він постійно носить протези, а коли зовсім не може ходити, використовує коляску. У Трускавці підліток проходив реабілітацію по спеціальній системі, розробленої українськими лікарями. Мешканці Японії дорого літати в Україну, але в результаті лікування сина виходить ефективнішим та дешевшим, ніж у рідній країні.

Американець Дерек Джонстон незабаром збирається приїхати в Україну, щоб полікувати зуби. Дерек — пілот вантажного літака, він здійснює міжнародні рейси, буває і в нашій країні. Крім того, його дружина родом з України, тому він добре обізнаний про тутешніх цінах і рівні медичного сервісу. Минулого літа він ставив імплант в київській приватній клініці і залишився задоволений. Каже, що процедуру провели професійно і якісно, при цьому він заощадив тисячі доларів.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Вже вісім років поспіль ізраїльтянка Карін щодня перевіряє в телефоні погоду в Києві і дякує жінку, яку ніколи не бачила. У травні 2011-го вона єдиний раз побувала в столиці України: приїхала на два дні в клініку репродуктивної медицини, щоб пройти процедуру донорства яйцеклітин. На той момент Карін було 44 роки, вона жила в Тель-Авіві і працювала менеджером з маркетингу. Вже два роки була одружена, планувала вагітність, але чотири спроби закінчилися викиднями. Доктор порадив їй усиновити дитину або скористатися послугою донації яйцеклітини. У 2011-му така процедура в Ізраїлі була нелегальна, тому місцеві лікарі знайшли для Карін заклад в Києві, поїхали разом з нею, щоб зробити всі маніпуляції. За процедуру та анонімне донорство Карін заплатила €5 тис.

Зазначимо, що раніше президент Володимир Зеленський запропонував зовсім скасувати візи для іноземців, які приїжджають в Україну на лікування.

Нагадаємо, Верховна рада добряче вдарила по бюрократії: власники малого бізнесу отримали зелене світло.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що кардинальні зміни в ЗНО: коли чекати і як готуватися одинадцятикласникам.