У проекті держбюджету на 2020 рік Кабмін на субсидії заклав 47 млрд 628,6 млн грн. Видатки із держбюджету на наступний рік зменшились, але до зменшення кількості отримувачів субсидій це не призведе.

Про це заявляє Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська. Вона запевняє, що влада не збирається відмовляти українцям в отриманні субсидій. Відповідний допис розміщено на її сторінці у Facebook.

Допис Юліі Соколовської

"Якщо порівнювати із цифрами, включеними у бюджет на цей рік (55,1 млрд грн), то закладені 47,6 млрд грн – справді менше. Але це скорочення спричинено виключно економічними факторами: за рахунок індексації пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму доходи українців зросли. Відповідно, зменшився і розмір субсидій, які держава виплачувала громадянам", - пояснила Соколовська. Юлія Соколовська

Юлія Соколовська

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Соколовська переконує, що "видатки на субсидії переглянуто вже в цьому році, і наразі у держбюджеті 2019 року на них заплановано близько 47 млрд грн, яких достатньо. Тобто, фактично ніякого "скорочення" немає".

"У проєкті бюджету на 2020 рік закладено 47628,6 млн грн на виплату пільг та субсидій. Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребуватимуть державної допомоги з оплатою комунальних послуг", - зазначила Соколовська. Юлія Соколовська

Очільниця Мінсоцполітики повідомила, що її відомство "постійно здійснює моніторинг проблем, які виникають у громадян під час отримання субсидій, і на підставі їхніх звернень готує зміни до порядку надання субсидій. Наразі опрацьовується питання щодо внесення змін для посилення ефективності цієї програми та доступності для громадян, що особливо важливо перед початком опалювального періоду".

Нагадаємо, раніше повідомили, що розмір пенсій зміниться з грудня

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні перерахували тариф на газ – у вересні він буде на 3,4% дешевше, ніж у серпні

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо на скільки зростуть зарплати, якщо скасують військовий збір