Дизельне паливо в Україні подорожчає мінімум на 1,5 гривні/літр. Про це заявив директор "Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн на своїй сторінці в Facebook, пише Рoliteka.

"Щодо ситуації з Саудівською Аравією. За останніми даними, нафта коштує 66 доларів/барель (+6 дол. до п'ятниці або на 10% більше), на піку було 72 доларів/барель. Думаю, це ще не остаточна ціна. Поки невідома ситуація щодо зростання цін на нафтопродукти, але навіть якщо такий стрибок зафіксується, для нас це буде означати зростання на 1,5-1,7 гривні/літр дизпалива", - написав він.

подорожчання палива

Куюн підкреслив, що можна очікувати на додаткове зростання цін на дизельне паливо. Але за умови, якщо до жовтня питання постачання не вирішиться.

За його словами першорядне значення зараз належить ритмічності поставок нафтопродуктів. Ситуація розгортається за вкрай небезпечним сценарієм.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

a) Поставки з Росії незначні. Ознак реанімації нафтопродуктопроводу поки немає. Залізничні поставки з Гомеля раніше кульгають, не вистачає вагонів.
b) Білорусь вантажить згідно очікуванням, але ряд трейдерів отримали попередження про можливе зниження вересневих відвантажень. З 15 вересня на ремонт пішов Мозирський НПЗ – найбільший постачальник в Україну (раніше очікувалося, що це відбудеться 1 жовтня).
c) Море. Очікувалося, що цей напрямок замістить випали обсяги з Росії. На сьогодні: Одеська перевалка припинила прийом заявок на прийом сторонніх вантажів ("Приват" везе тільки під себе і трохи). Энерготаможней заблокована робота другого за величиною терміналу "Південний".

Він зазначив, що для вирішення проблеми необхідно вирішити питання проблем з постачаннями з боку акціонерного товариства "Укрзалізниця"; вирішити проблеми на энерготаможне і перенести терміни впровадження другого етапу реформи щодо посилення контролю за обігом нафтопродуктів мінімум до кінця року.

Нагадаємо, економія на комунальних тарифах: прості, але корисні поради.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, нова мінімалка змусить українців зажити по-іншому: Кабмін Зеленського створив диво, названо суму.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.