Стало відомо, що одіозного "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета звільнили з займаної посади і заарештували на території окупованого Луганська. Про це повідомили джерела в Луганську, передає "Хвиля".

Так, за місцем проживання і роботи терориста проходять обшуки. Проти нього порушили кримінальну справу. Також серія обшуків проходить і в кабінетах його "заступників".

Швидше за все причиною арешту ватажка "ЛНР" називають його давній конфлікт з нинішнім главою ЛНР" Леонідом Пасічником.

Адже організувавши "переворот" у псевдореспублике для повалення колишнього глави "ЛНР" Ігоря Теслярської, Корнет був незадоволений тим, що влада на окупованій частині Луганської області в результаті перейшла до екс-ватажкові Пасічнику.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Слід підкреслити, що новина про затримання Корнета прокоментував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан.

"В минулий раз Корнет обіграв і скинув Теслярської, залишаючись неформальним лідером бойовиків, але цього разу щось пішло не так", – написав він.

Так, першого виселили з займаного ним будинку, а 20 листопада Плотницький заявив про усунення Корнета від виконання ним своїх обов'язків за рішенням суду.

Однак Корнет продовжив свою діяльність, його бойовики оточили центр Луганська і взяли під контроль адміністративні будівлі і офіс телекомпанії. Оточення Теслярської звинуватили у співпраці з СБУ. Також були заарештовані функціонери "прокуратури". В результаті Плотницький склав повноваження голови фейкової "республіки".

Нагадаємо, що Донбас повстав проти головорізів "Л/ДНР".

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна забрала 54 ув'язнених з в'язниць "ЛНР".

Також портал Знай.ua писав, що українка збирала інформацію про ЗСУ і передавала бойовикам "ЛНР".