Українським водіям висунули вимогу

З 1 жовтня українським водіям необхідно включати денні ходові вогні або ближнє світло фар на заміських дорогах. Про це згадують у Нацполиции.

Так, згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня дане положення є обов'язковим для виконання і покликане підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги, як в світлий час доби, так і в темний.

Зеленський вирішив грунтовно змінити Трудовий кодекс

Команда Зеленського вирішила переписати Кодекс законів про працю. Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що старий Кзпп "безнадійно застарів".

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Безнадійно застарів кодекс законів про працю. Він був створений у 1971 році, коли всіма підприємствами володіла держава, і фактично він повинен був захистити працівника державного заводу від сваволі радянського чиновника. Зараз, в 21-м столітті, ми пропонуємо ті ж правила для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній і не дивно, що вони не хочуть їх приймати", — сказав президент.

Кабмін представив бюджет, якою буде Україна в 2020

У Раді зареєстрували проект бюджету на 2020 рік. Якщо цей проект буде затверджено, підрахували основні витрати: 438 млрд на зовнішній борг; 245 млрд на безпеку і оборону; 136 млрд на освіту; 108 млрд на охорону здоров'я; 70 млрд на дорожній фонд; 47,6 млрд на субсидії.

Планується підвищення мінімальної зарплати на 500 гривень до 4723 гривень. Курс долара закріпили на рівні 28,2 гривень. Доходи в наступному році повинні скласти 1 трильйон 75 мільярдів гривень.

В Україні почали саджати за пости в соцмережах

16-річна Єлизавета Мажирина з міста Ізюма жорстоко побив 13-річну знайому і зняла знущання на відео. Ролик дівчина опублікувала на своїй сторінці в Instagram, що і стало спусковим гачком до скандалу.

Відео швидко розлетілася по інтернету і викликало хвилю обурення серед мешканців Харківської області. У підсумку випадком зацікавилася поліція.

Сенцов показав єдине фото з російської в'язниці

Відомий український режисер Олег Сенцов, якого вдалося звільнити в рамках обміну полоненими з Росією, показав єдине фото, яке йому вдалося зробити в російській в'язниці і відправити додому.

В пості режисер пояснив, як у нього вийшла сфотографуватися в місцях ув'язнення, де заборонені камери і засоби зв'язку.