Український мандрівник, засновник тревел-спільноти One Life Артемій Сурін, об'їхав навколо світу і встановив відразу чотири національних і світових рекорди. Він розповів, що збирається робити з України привабливий туристичний бренд.

Він об'їхав весь світ за 280 днів, не вдавшись до авіаперельотів. Побував на всіх континентах, в 41 країні, перетнув три океани, двічі екватор і всі меридіани планети. Його досвід зародив неабияке бажання розвивати туристичну індустрію в рідній Україні. До питання підходить комплексно, а почати вирішив з проведення майстер-класів з комунікацій для прикордонної служби.

Став першим українцем, який здійснив кругосвітню подорож за суворими канонами Британського королівського географічного товариства. Кожен день своєї пригоди знімав на дрон.

Саме дрон став причиною для затримання Суріна в Ірані. У середині липня цього року, коли мандрівник знімав на дрон руїни міста Херакан, місцеві правоохоронці заарештували його за підозрою в шпигунстві, незважаючи на наявність всіх дозвільних документів на використання дрона в країні. Хитрістю мандрівникові вдалося отримати доступ до свого смартфону, написати пост в фейсбуці і зв’язатися з українськими дипломатами.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Мені довелося імітувати приступ блювоти, щоб мене випустили в туалет, де я зміг вийти в інтернет і написати повідомлення про те, що зі мною сталося.

Коли залишався останній блокпост перед кордоном, атмосфера в мікроавтобусі була дуже напружена. Наші паспорти забрали для перевірки прикордонники, я бачив, як один зі співробітників у штатському про щось розпитував інших учасників поїздки. Але все обійшлося.

"Якщо говорити мовою метафор, я просто потрапив у величезні жорна. Це ніби шестерінки системи, які перемелюють все всередині - і я був лише піщинкою у цій системі. Буквально за добу з мене зробили злочинця, підшили товсту папку з документами - і все, я вже в тюрмі. Якби мені не вдалося звідти вирватися, було б тільки два варіанти. Перший - це довічне ув’язнення, другий - розстріл. У суді мені цього не говорили, але я сам про це знав", - зазначає мандрівник.

Далі мандрівник продовжив подорож по Кавказу: Азербайджан, Грузія, Вірменія. Всі ці країни зустрічали мене з характерною кавказькою гостинністю.

Українцям пропонує усвідомити, що ринок туризму - це колосальні можливості для країни і в економічному плані, і в іміджевому, і навіть у соціальному. У світі вже давно йде жорстка конкуренція за іноземних туристів, і нам потрібно не упускати наші шанси. Тим більше, потенціал у України значний, без перебільшення.

Для того, щоб почати перетворення України на світовий туристичний бренд, у мене вже є детальний план дій

"Всі ці ідеї я оформив у програму, мета якої - розвинути туризм в Україні, залучаючи тим самим інвестиції в країну, покращуючи її імідж. Мій план на найближчі тижні - презентувати свою програму новому Кабінету міністрів, а потім і президенту", - каже він.

І сподівається, що новій владі вистачить стратегічного мислення, і туризм все ж стане одним з пріоритетних напрямів розвитку.

Нагадаємо, що Комаров подарував можливість подорожувати 21-річному українцю, якого злий рок посадив в інвалідне крісло.

Як повідомляв портал "Знай.uа" український телеведучий Дмитро Комаров знявся в спокусливій фотосесії з оголеними красунями.

Також Знай.uа писав про те, що Трюдо пообіцяв Зеленському те, чого чекала вся Україна: Путін кусає лікті, це точно кінець.