В команді Зеленського підготували законопроект, який передбачає три етапи перевірок для одержувачів пільг та субсидій, які колишня влада поставила на потік.

У парламенті зареєстрований законопроект №1231 "Про верифікацію та моніторингу державних виплат". З урахуванням швидкості його просування у Верховній Раді (2 вересня поданий в парламент, а 4 вересня – визначений президентом як невідкладний і направлений у профільний комітет), не виключено, що візьмуть його максимально оперативно – ще до початку нового опалювального сезону.

Він передбачає три етапи перевірок тих, хто претендує на державні гроші. В тому числі це стосується пенсій, доплат і субсидій. Чиновники зможуть збирати повні досьє на українців, серед яких перелік всього майна і виписки з банківських рахунків. А неправомірно отримані кошти доведеться повернути в бюджет.

"Суть законопроекту в тому, щоб надати Мінфіну достатні повноваження для запобігання масштабних розкрадань державних коштів, що спрямовуються на соціальне забезпечення. Та притягнення до відповідальності державних чиновників задіяні в корупційних схемах. Закон для того ініціюємо щоб діяти виключно в рамках Конституції. За розрахунками Мінфіну масштаб розкрадань становить 50-60 млрд гривень", - сказав "Країні" автор законопроекту голова профільного комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Даннил Гетманцев.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Нагадаємо, мільйони українців залишаться без пенсій.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пояснили, від чого залежить розмір пенсії.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського розповіли, як зміняться цифри в платіжках.