Київський апеляційний суд звільнив з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 колишнього начальника протиповітряної оборони "Слов’янської бригади" самопроголошеної "ДНР" Володимира Цемаха. Відомий журналіст Юрій Романенко вщент розкритикував таке рішення суду та української влади.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі.

Зазначимо, що у середу, 4 вересня 40 депутатів Європейського парламенту звернулися з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського. Вони просять не допустити видачі Російської Федерації важливого свідка у справі про катастрофу малайзійського Boeing Володимира Цемаха.

"Спочатку з ризиком для життя наші спецслужби викрадають цього придурка, потім ми нагнітаємо яка охер*тельная ПЕРЕМОГА, порушуємо громадськість і Захід, Європа починає кричати: "давай-давай свідка", але тут ми різко міняємо лінію, відпускаємо покидька зі словами: "Та там нічого немає". Європа кричить: "Не відпускайте", але ми все одно це робимо, і додаємо: "Путін хоче, щоб ми відпустили, але ця людина нічого не значить, так що не хвилюйтеся". Природно Нідерланди дуже дивуються і кажуть, що у них питання до України, а ми говоримо, що Нідерландам потрібно було не повертати в ПАРЄ Росію і взагалі. Коротше кажучи, ми типово провінційно блеем, як вівця на заклання, якою є ми", - йдеться в дописі Романенка.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

"По факту просто весь час нещадно маємо самі себе і виглядаємо відвертими дебілами. А з цієї історії є один висновок - не варто перейматися проблемами цієї країни. Від слова взагалі. Якщо вона сама собі не потрібна, то чому вона повинна бути потрібна взагалі комусь. Власне кажучи, вона і не потрібна за цим. Завіса", - резюмував журналіст.

Варто додати, що 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі. Усі 283 пасажири й 15 членів екіпажу загинули.

Нагадаємо, "Удар штанги" у справі МН17: Романенко пояснив, що спільного між звільненням Цемаха і обміном полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські силовики допитали головного свідка і співучасника трагедії МН17 Цемаха.

Також Знай.ua писав, екс-бойовик "ДНР" Цемах приголомшив зізнанням про катастрофу MH17.