Київський апеляційний суд звільнив з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 колишнього начальника протиповітряної оборони "Слов’янської бригади" самопроголошеної "ДНР" Володимира Цемаха.

Про це йдеться у рішенні суду.

Зазначимо, що у середу, 4 вересня 40 депутатів Європейського парламенту звернулися з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського. Вони просять не допустити видачі Російської Федерації важливого свідка у справі про катастрофу малайзійського Boeing Володимира Цемаха.

Євродепутати переконані, що якщо Цемах стане учасником обміну ув'язненими між РФ і Україною, він, ймовірно, зуміє уникнути допиту слідчими міжнародної слідчої групи (JIT), яка веде справу про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Раніше деякі російські та українські ЗМІ писали про те, що Цемах став перешкодою для здійснення обміну полоненими між Україною і Росією.

Варто додати, що 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі. Усі 283 пасажири й 15 членів екіпажу загинули.

Нагадаємо, голова Міжнародної слідчої групи (JIT, ССД), головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке закликав Зеленського не віддавати бойовика Цемаха Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські силовики допитали головного свідка і співучасника трагедії МН17 Цемаха.

Також Знай.ua писав, екс-бойовик "ДНР" Цемах приголомшив зізнанням про катастрофу MH17.