Стало відомо, у скільки українцям обійдеться перевірка та ремонт загальнобудинкових лічильників води. Розрахунки представлені в проекті КМДА «Про встановлення внесків та структури внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку послуги з централізованого водопостачання ЗАТ «АК Київводоканал».

Так, в залежності від кількості квартир і загальнобудинкових лічильників, одна квартира буде платити абонплату в розмірі від 1,7 грн. до 136,6 грн. в квартал.

Річне обслуговування одного загальнобудинкового приладу обліку встановили на рівні 3 815,44 грн. з ПДВ – якщо лічильник знаходиться у власності співвласників. І 3 827,47 грн. з ПДВ – якщо лічильник у власності Київводоканалу.

Уточнимо, що в списку КМДА є понад 9,1 тис. будинків, у яких є договори з Київводоканалом. Щоб всі багатоповерхівки платили однаково за обслуговування і ремонт лічильників, київська влада вирішила звернутися до уряду з ініціативою вийти на середньоарифметичну цифру платежу.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Крім того, перед тим як почати брати оплату за обслуговування та ремонт лічильників, їх потрібно встановити. Але місцева влада і постачальники не поспішають це робити.

Встановленням лічильників у будинках повинні займатися оператори зовнішніх інженерних мереж, з подальшою сплатою споживачами внеску за нього. Сума плати, яку вимагатимуть з мешканців, буде прямо залежати від моделі лічильника і від кількості квартир.

Нагадаємо, восени українцям підвищать комунальні платежі.

Як повідомляв портал Знай.uа, з 1 жовтня 2019 року зміниться порядок надання субсидій населенню.

Також портал Знай.uа писав, що мільйони українців позбавлять пільг, кому доведеться важко з комуналкою.