Купуємо газ наперед

Зараз ціни на газ істотно нижче тих, що були взимку. Як кажуть експерти, найближчим часом він може подорожчати на 25% і повернутися до позначок близько 8,6 грн за кубометр. Але українцям запропонували заощадити, сплативши газ наперед.

"Нафтогаз" запустив новий продукт і пропонує населенню закупити газ на зиму за літньою ціною. Громадяни зможуть придбати у вересні до 25 000 кубометрів газу за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

"Ціна газу для населення за минулі п'ять місяців знизилася на 25%. Зараз вона нижча, ніж рік тому. Є ризик, що взимку газ подорожчає, тому що на нього збільшується попит... Багато хто наші клієнти вже зафіксували свої витрати на газ, підписавши бажані обсяги. Тепер така можливість є і у побутових споживачів", - сказав голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Як відзначають в компанії, споживач зможе закупити газ на цих умовах до 25 вересня.

У "Нафтогазі" пояснили: щоб скористатися цим продуктом, необхідно підписати з місцевою компанією газсбыта додаткову угоду з типовим договором поставки природного газу, внести передоплату і користуватися дешевим газом під час опалювального сезону, оплачуючи тільки вартість його транспортування/розподілу.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Педагогам підвищать зарплати

З 1 вересня зарплатні ставки зростуть на 10% у тих педагогів, чиї посадові оклади в минулому році залишалися незмінними. Таке рішення в серпні 2019 року прийняв Кабмін.

Йдеться про педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

Для всіх педагогів підвищення заплановано на 1 січня 2020 року. В рамках реформи оплати праці педагогів зарплата усіх працівників освітньої галузі буде підвищена на рівень від 20% до 70%. Поетапне підвищення, згідно з липневим постановою Камбіну, триватиме до 2023 року.

У школах з'являться уроки фінансової грамотності

З 1 вересня українським школярам буде запропоновано курс фінансової грамотності. Це торкнеться учнів 9-х та 10-х класів. Вчити підлітків стануть основним прав споживачів фінансових послуг, правилами безпечної роботи з платіжними картками, криптовалютой, електронними грошима, платіжними інтернет-інструментами.

У розробці матеріалів взяли участь фахівці МОН, проекту USAID "Трансформація фінансового сектора", Університету банківської справи і ряд експертів. За підсумками курсу школярі зможуть навчитися ефективно управляти власними фінансами та відповідально користуватися фінансовими послугами.

"Евробляхам" дадуть чергову відстрочку

22 серпня набрали чинності штрафи за їзду на нерозмитнених авто. Правда, масового вилову машин на єврономерах поки не спостерігається. Справа в тому, що президент ініціював законопроект, яким пропонується відстрочити до кінця годадату початку застосування штрафних санкцій за несвоєчасну розмитнення автомобілів на єврономерах.

Нова Рада збереться на своє перше засідання 29 серпня. І якщо навіть припустити, що в перший же день депутати приймуть президентський законопроект і Зеленський в той же день його підпише, то він буде опублікований тільки 30-31 серпня, а вступить в силу, швидше за все, з 1 вересня.

Нагадаємо, Супрун та її заступники покидають свої посади в МОЗ.


Як повідомляв раніше Знай.uа, киян різко позбавили міської електрички.


Також Знай.uа писав про те, що у Києві відкриють новий міст: де він знаходиться і як виглядає, фото.