Новообраний генеральний прокурор України Руслан Рябошапка поширив на особистій сторінці у Facebook інформацію про те, що українські політв'язні повернуться з Росії до України. Утримувані до цього часу у російських в'язницях моряки вже приїхали до Києва в рамках російсько-українського обміну полоненими

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії" з посиланням на рідних одного з військовополонених. За їхньою інформацією, родичів поставили до відома, що "моряки вже в Україні".

У повідомленні йшлося, що утримувані Москвою громадяни України, серед яких полонені моряки та режисер Олег Сенцов, повертаються в Україну після завершення обміну полоненими з Росією.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Однак, де саме, знаходяться звільнені, поки не уточнюється. Зазначимо, що у списках на можливу передачу зокрема українські політв’язні Олег Сенцов, Микола Карпюк, Володимир Балух, Павло Гриб, а також моряки, затримані у керченській протоці.

Олег Сенцов

У Росії головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов у свою чергу о 4:30 у своєму телеграм-каналі повідомив, що "о п’ятій ранку літак зі звільненими українцями, включно із Сенцовим і моряками, має приземлитися в Києві".

Раніше засоби інформації повідомляли, що Росія і Україна домовилися про обмін "33 на 33". 23 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на "перші результати" щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.

Нещодавно з'явилася інформація, що процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Про це заявили в Офісі президента України.

"Вже не вперше ми бачимо інформаційний хаос, спричинений посиланням на непідтверджену інформацію та численні "джерела". Ми закликаємо розуміти наслідки дезінформації: це гра з емоціями суспільства. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс Президента повідомить про це на офіційних каналах", — зазначили у Володимира Зеленського.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, з путінських буцегарень вирвався ще один політв'язень: Роман Терновський вже в Україні.

Також Знай.uа писав про те, Олег Сенцов з'явиться у центрі Львова: "Саджайте квіти, а не людей".