Книгу японського вченого Масао Моріта “Математик, який перетворився на мурашку” презентував у Києві благодійний проект ЛакіБукс.

«Це перша книга відомого математика та популяризатора науки, написана для наймолодшої аудиторії. Тому крім ідей математичного пізнання світу, вона має і казковий сюжет, який перетворив самого Масао на звичайнісінького мураху. Ілюстрації для книги виконав відомий японський майстер Кацудзі Вакісака. Його ілюстрації додали книзі метафоричного та сучасного звучання», - вважає ініціатор проекту та співзасновник компанії Lucky Labs Рустам Гільфанов.

“Я ще не прочитав книги, та мені дуже подобаються ілюстрації. Вони не такі, як звичайно у дитячих книжок. Здається, що дуже прості, але якщо розглядати уважніше, то розумієш, що не все так, як здавалося напочатку. Той фрагмент книги, який нам прочитали теж був такий - здається дуже простий, але є над чим подумати. Мені подобаються такі речі”, ділиться враженнями восьмикласник Дмитро.

Презентація відбулась у бібліотеці ім. Саші Чекаліна на Пріорці. Там зібралась найрізноманітніша дитяча аудиторія, готова поринути у світ цікавої науки.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

“Топологія, стрічка Мебіуса, магічні квадрати, симетрія і ще чимало математичних термінів, секретів і цікавинок відтепер знають наші читачі! Особливістю цього видання, як і японської дитячої літератури загалом, є закріплення простих істин найпростішими словами і знаками. Ми ж на цьому не зупинилися, а навпаки поринули у неймовірний світ незвичайної математики, закріпивши свої знання і вміння. Наука видалася не нудною, а навпаки – забавною та веселою. Дехто з наших маленьких читачів відучора мріяв познайомитися і поспілкуватися саме зі справжнім вченим! І їм це вдалося!”, діляться враженнями у бібліотеці імені Саші Чекаліна.

Презентацію провела кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Інституту математики НАНУ Ірина Єгорченко. Вона, як і автор книги, займається популяризаторством математики. “Математик, який перетворився на мурашку” вийшов українською у благодійному видавничому проекту ЛакіБукс та чернівецькому видавництву “Чорні вівці”.

“Математик, який перетворився на мурашку” не перша математична книга проекту ЛакіБукс. Серед попередніх шести видань відзначилась книга “#ЩОТАКЕМАТЕМАТИКА?” Кузька Кузякіна. Вона потрапила до списку державних закупівель 2018-го року та отримала нагороду Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2018» у номінації Пізнавальна та розвиваюча книга. Нову книга, як і всі попередні видання проекту, безкоштовно отримають у подарунок 150 бібліотек Східних і Південних областей України.