У Вінниці, на початку вересня, розмістять бокси для прибирання за собаками. Шість боксів з’являться у різних мікрорайонах містах. Власники чотирилапих улюбленців зможуть знайти в них одноразові пакети та совки.

На закупівлю ноу-хау було витрачено 30 тисяч гривень, які зібрали в рамках аукціону проєкту, що традиційно проводить БФ «Подільська громада». Вінничанка, громадська активістка, Ірина Баранович, чию ідею підтримала громада, розповідає:

«Ця ідея мене не покидала з того моменту, як у мене дома з’явилася «песя». Я розумію, що прибирати за своїм улюбленцем потрібно. І вирішила реалізувати встановлення собачих станцій у рідному місті. Мені допомогла моя донечка із подругами, разом ми придумали проєкт та виграли. За наші вбиральні проголосували грошима, на які ми замовили довгоочікувані станції прибирання за собаками. Це урни, в які господарі викидатимуть прибрані за своїми чотирилапими екскременти”.

Жінка додає, що міська влада вже визначилася, у яких районах встановлять бокси. З вересня станції прибирання за собаками будуть функціонувати у парку Дружби народів, на алеї Космонавтів, у центральному парку культури та відпочинку та на оновленій Замостянській.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що у Дніпрі неадекватний водій збив собаку, що була єдиним другом 80-річному пенсіонеру.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, 5 грудня 2019 року в Україні відбудеться прем'єра повнометражної історичної драми "Чорний ворон", знятої за мотивами однойменного бестселера Василя Шкляра.

Знай.ua розповідав, що у Львові люди та собака застрягли в ліфті на цілий день.