Стало відомо, що з 1 вересня 2019 року батьки українських школярів зможуть використовувати всі види індивідуальної форми навчання, а саме сімейна (домашня) освіта, екстернат або педагогічний патронаж. Про це повідомляють на Урядовому порталі.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Показати ще

"Зараз набирає чинності нова редакція Положення про індивідуальну формі отримання загальної середньої освіти. Тепер батьки зможуть вибирати спосіб та форму навчання дитини, орієнтуючись на його потреби та здібності. Вони також зможуть брати участь у формуванні навчального плану або програми, якщо мова йде про дитину з особливими освітніми потребами", — розповів глава Міносвіти і науки Лілія Гриневич.

До того ж, раніше діти могли використовувати індивідуальну форму навчання лише за наявності серйозних причин, а тепер черга - медичного характеру.

"Дозвіл на таке навчання обов'язково повинно надати місцеве управління освіти. Відтепер зарахування (переведення) учня на будь-яку з індивідуальних форм не потребує додаткового узгодження", заявили чиновники.

Нагадаємо, що відомо скільки відпочинку дадуть українським школярам.

Як повідомляв портал Знай.ua, еть насмішив вигляд дівчинки після першого навчального дня.

Також портал Знай.ua писав, що нова пропозиція чиновників наробила галасу на всю країну.